Nyheter 2021

  Vi kan inte längre erbjuda direktreglering till kunder med försäkringsbolaget Svedea. Läs mer under ’Vanliga frågor’.

  37 länder i världen har färre än 1 procent vaccinerade mot covid-19. 71 länder har färre än 5 procent. Som vanligt är det de fattiga länderna som inte får tillgång till vaccin.

  MittNorrlands Djursjukvård (med klinikerna Östersunds Djursjukhus, Djursjukhuset Sundsvall, Ejra Djurklinik, Åre Djurklinik och Kusthöjdens djurklinik) har donerat 100 kronor per vaccination under juni till WHO:s vaccinationsprogram.

  Totalt blev det 46 300 kronor. Tack alla som vaccinerat hos oss 

  Och du - om du vill kan du donera en slant själv via till exempel Vaccine forward: https://vaccineforward.org/

  Se mer data kring vaccinationsgrad i Sverige och världen : https://www.svt.se/datajournalistik/corona-vaccin/

  Tillsammans kan vi göra skillnad 

  Vi stödjer Veterinärer utan Gränsers kampanj Vaccinate for Africa

  För varje vaccination vi utför under vecka 21 2021 skänker vi en summa pengar till kampanjen. Alla MittNorrlands Djursjukvårds kliniker deltar i kampanjen. Ring din närmaste klinik och boka en tid!

  Läs mer från VSF här nedan:

   

  Lystring alla djurägare!

  Nästa vecka 24e-28e maj arrangerar VSF-Sverige kampanjen Vaccinate for Africa tillsammans med VSF-international. 29 svenska veterinärkliniker deltar och för varje utförd vaccination skänker de en summa pengar till vårt arbete. Pengarna går till våra samarbetspartners arbete med att bekämpa rabies i Zambia, Tanzania och Malawi. Som djurägare kan du vara med och bidra genom att vaccinera ditt djur på någon av de deltagande klinikerna. Se listan nedan för att ta reda på vilken klinik som ligger närmast dig.

  Mer information om kampanjen finns på vår hemsida https://www.vsf-sverige.org.

  Det är stora leveransproblem på läkemedel vid epilepsi. 

  Det är stora leveransproblem på läkemedel vid epilepsi. Vi rekommenderar att du hör av dig i god tid (en månad) innan tabletterna tar slut för att om möjligt undvika uppehåll i medicineringen. Ibland kan det bli nödvändigt att byta typ av läkemedel pga den bristsituation som råder. Då kommer vi behöva boka in en tid hos veterinär för att välja ett alternativ utifrån medicineringseffekt med det läkemedel djuret behandlas med. Tack på förhand!

  Fredagen den 12:e mars kommer Lennart Nilsfors till oss för ultraljudsundersökningar.

  Välkomna!